Alexander Gustafsson klar för UFC i Stockholm och Globen


Det var i början av mars som det stod klart att UFC arrangerar en gala i Globen den 1 juni. 

Och nu står det klart att det blir dubbla glädjebesked för de svenska MMA-fansen. Den svenske stjärnan Alexander Gustafsson går nämligen huvudmatchen på galan. För motståndet står fjärderankade Anthony Smith. 

– Jag ser honom inte hota mig, jag är bättre i alla aspekter. Däremot har han hjärta och kämparvilja, han är svår att släcka, säger Gustafsson, som är rankad nummer två, i ett pressmeddelande. 

Senast 32-åringen gick upp i oktagonen var i december, då han föll tungt mot Jon Jones i ett försök att ta hem UFC-titeln i lätt tungvikt. Det var tredje fajten på raken där svensken missade att ta hem titeln. 

Alexander Gustafsson gör upp på gala i UFC i Sverige

– Jag har inte ens tankarna på någon titel nu, jag har fått mina tre försök. Nu vill jag i stället gå tillbaka till grunderna, ta en fajt i taget. Kommer det en titelmatch ska jag ta till vara på chansen, men jag går inte och tänker på det. Nu vill jag bara vinna i Globen, säger Gustafsson. 

Svensken ser fajten mot Anthony Smith som en skön revanschmatch efter den tunga titelförlusten mot Jones. 

– Det här är ett bra plåster på såren, att få möta Smith i Globen. Jag bara älskar sådana här galor, säger han. 

NENT Group sänder UFC-galan i Gloven på streamingtjänsten Viaplay.

 

Vill du ha mer sport i ditt flöde? Följ SportExpressen på Instagram! 

expressen

Related posts

lämna en kommentar