Advokatens knep för att förhindra åtal mot Cristiano Ronaldo


Juventus låg under med 2-0 inför åttondelsfinalmötet med Atletico Madrid. Då klev Cristiano Ronaldo fram – och skickade sitt lag till kvartsfinal med ett hattrick.

På läktaren jublade flickvännen Georgina Rodriguez och sonen Cristiano Ronaldo Jr över bedriften, och 3-0-segern. 

– Det var tvunget att bli en speciell kväll, och det blev det. Inte bara på grund av målen, utan på grund av laget och deras otroliga attityd. Det här är mentaliteten du behöver i Champions League och vi är på rätt spår, sa Ronaldo till Sky Italia. 

Samtidigt som segertåget fortsätter i Italien pågår en annan kamp i USA. 

 

LÄS MER: Cristiano Ronaldos hattrick när Juventus vände 

 

Anklagar Cristiano Ronaldo för våldtäkt

I höstas trädde amerikanskan Kathryn Mayorga, 35, fram i Der Spiegel där hon i detalj förklarade hur Ronaldo förgripit sig på henne i Las Vegas 2009. 

Den tyska tidningen påstod sig ha kommit över dokument från den portugisiske fotbollsstjärnans samtal med sin advokat – där Ronaldo ska ha erkänt att Mayorga sa både ”nej” och ”sluta” under kvällen. Något som Cristiano Ronaldo, 33, snabbt förnekade.

”Jag förnekar å det grövsta anklagelserna mot mig. Våldtäkt är ett fruktansvärt brott som går emot allt jag är och står för. Även om jag vill rentvå mitt namn, så tänker jag inte bidra till mediespektaklet som startats av folk som vill marknadsföra sig själva på min bekostnad”, skrev han på Twitter. 

Välbevakad Ronaldo och flickvännen Georgina Rodriguez.

Foto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / IMAGO/INSIDEFOTO/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH

Betalada offret miljoner

I samband med detta valde Las Vegas-polisen att återuppta utredningen kring Ronaldo, som tidigare har uppgivits betala Kathryn Mayorga en större summa pengar (enligt Wall Street Journal nära 3,5 miljoner kronor) för hennes tystnad.

Det har nu gått fem månader sedan Mayorga advokat Leslie Stovall skickade in en ny stämningsansökan till det amerikanska rättsväsendet, och polisen beslutade sig för att återigen öppna ärende.

Men inte mycket har hänt. 

Enligt ESPN är det fortsatt oklart vem som är Ronaldos advokat i USA, vilket försvårar processen. 

Och när de besöker vad de tror är Ronaldos amerikanska advokat, Peter Christiansen, finns det en Peter S Christiansen och en Peter J Christiansen på kontoret. De får inte veta vem som företräder fotbollsstjärnan och när de ber att få träffa en av advokaterna blir de dessutom utkörda direkt. Personalen hotar med att ringa polis. 

Samtidigt har Stovall inte lyckats lämna över stämningsansökan till Ronaldo i Italien, efter upprepade försök, och de 120 dagar då de är förpliktigade att göra detta har nu löpt ut. Och personen som anlitats för att lämna över stämningsansökan i Italien har beklagat sig över att Juventus spelare ”är som kungligheter” i Italien vilket gör det nästan omöjligt att komma i kontakt med Ronaldo.

 

LÄS MER: ”Ronaldo är världens största vinnarskalle” 

 

”Det är en fördröjningstaktik”

Nu ska Stovall enligt ESPN ha lämnat in en önskan om att utöka tidsperioden och även vädjat om att papperna ska få lämnas på Juventus träningsarena eller via en offentlig publicering i tidningar i Las Vegas och Turin.

Enligt Abed Awad, advokat och juridisk expert är det hela en uträknad strategi från Ronaldos advokater. Genom att göra det omöjligt att lämna över stämningsansökan kan fotbollsstjärnan inte ställas till svars. 

– En rik person som är anklagad för något kan trötta ut en kärande som inte har samma ekonomiska medel, säger Abed Awad till ESPN. 

– Det är en fördröjningstaktik och en beräknad strategi. Ibland funderar det och ibland slår det tillbaka.

LÄS MER: Ronaldo erkände – ska betala 193 miljoner expressen

Related posts

lämna en kommentar