Det kanske är bra att skynda långsamt med Isak?


För det råder ingen tvekan om att landslagsledningen med Janne Andersson i spetsen tror på Alexander Isak. 

De ville ha med honom till Qatar och Januariturnén, men Borussia Dortmund ville inte släppa sin unge anfallare då. Utåt sett handlade det om att klubben fått en skada på en annan anfallare och inte kunde vara utan Isak, men sanningen var nog att Isak var på väg att lånas ut och att den tyska storklubben inte ville riskera en skada på talangen som de investerat drygt 90 miljoner kronor i. 

Nu fick han sin utlåning till slut, som enligt mig kom ett år för sent. 

Men i Willem II har Isak fått fart på grejerna, öst in mål och är nu med i landslagsdiskussionen på allvar. 

Landslagsledningen, Janne Andersson och Peter Wettergren, har också varit nere och besökt Isak och kollat på hans matcher i Holland. Men 19-åringen kommer inte vara med i den trupp som tas ut i morgon, om nu inte något oförutsett har hänt eller att Blågult drabbats av sena återbud de senaste dagarna. 

 

Vägen till A-landslagets är vidöppen

Istället talar allt för att Robin Quaison och Sebastian Andersson är med i truppen. Quaison känns supergiven med tanke på hur bra han gjort det i Mainz medan Sebastian Andersson öst in mål i Union Berlin. Visserligen i en andraliga men tio mål är ändå riktigt bra och jag vet att förbundskaptenen har ett gott öga till den förre IFK Norrköping-spelaren.

Janne Andersson anser alltså att Isak har en bit kvar till riktiga A-landslaget och det är nog bra att ta det lugnt med Isak. Hade förbundskaptenen hetat Erik Hamrén är jag övertygad om att Isak redan varit med. Framför allt med tanke på att allt fler röster utifrån höjs om att Isak ska ha en bofast plats i Blågult. Men Janne Anderssons ledarskap skiljer sig mycket från Hamréns. Janne är ingen populist.  Ändå är jag övertygad om att AIK:s förre guldklimp är med i Blågults landskamper mot Malta och Spanien i juni om succén i Holland fortsätter. 

Och även om vi alla vill se Isak i Blågult så fort som möjligt kanske det är vettigt att skynda långsamt med supertalangen. 

Han är trots allt bara 19 år och skulle bara ha sju-åtta matcher i Eredivise i bagaget inför landslagsamlingen om två veckor om Janne skulle ha tagit ut honom.  

Tids nog är han med i Blågult ändå. Vägen till den given plats i A-landslaget ligger fortfarande vidöppen för Alexander Isak. expressen

Related posts

lämna en kommentar