Cristiano Ronaldos kontroversiella gest efter vändningen


Det första mötet mellan Atletico Madrid och Juventus var en riktigt fin match från det spanska laget. De försvarade väldigt väl, var effektiva framåt och vann med 2-0. Att segern var blytung märkte man på tränaren Diego Simeone som firade Atleticos 2-0-mål med en gest som kom att bli omdiskuterad. 

Han firade med att fatta bägge händerna runt sitt könsorgan samtidigt som han vände sig mot publiken. 

Det var inte en särskilt trevlig gest. Det erkänner jag, men jag kände mig nödd att göra den. Det var en så pass tuff match och vi kämpade så hårt. Jag gjorde den som spelare i Lazio när vi mötte Bologna för att visa våra supportrar att vi har mod. Det var inte riktat mot Juventus, det var riktat mot våra egna supportrar. Men jag ber om ursäkt om någon tog illa upp. Jag gjorde det från hjärtat, förklarade Simeone efteråt. 

Ronaldos kontroversiella gest efter vändningen

I tisdagens retur var det en annan person som tog över huvudrollen. Föga överraskande var denne person Cristiano Ronaldo. Den 34-åriga portugisen stod för ett hattrick när Juventus stod för en osannolik vändning och vann med 3-0. 

Hur Ronaldo firade efter matchen? Med att kopiera Simeones gest från matchen innan. 

Det har väckt stor uppmärksamhet i fotbollsvärlden, inte minst i Spanien. 

”Ronaldo gör den obehagliga gesten”, skriver spanska Tiempo do Juego. 

”Ronaldo firade med den här gesten, är det ett svar till Simeone?”, skriver El Chiringuito TV. 

https://twitter.com/elchiringuitotv/status/1105591105763115009

”Ronaldo kopierar Simeones omdiskuterade gest”, skriver Mundo Deportivo. 

Men i många andra länder blev gesten uppmärksammad. I italienska Calciomercato, tyska Sky Sports och engelska BBC, för att nämna några. 

LÄS MER: Så spelas åttondelsfinalerna i Champions League

expressen

Related posts

lämna en kommentar