Boeing fortsätter ned i förhandeln på Wall StreetEfter måndagens breda börsuppgångar på Wall Street pekade terminerna för de stora börsindexen mot en tisdagsöppning på lätt plus för S&P 500 och Nasdaq, men Dow Jones Index kan tyngas av fortsatte kursnedgång för Boeing i spåren av helgens flygkrasch.

Globalt är kvällens brexitomröstning huvudnummer på tisdagen och kan ge påverkan på USA-börserna. På måndagskvällen nådde Storbritanniens premiärminister Theresa May vissa justeringar rörande gränsen mellan Irland och Nordirland i ett möte med EU.

Amerikanska inflationssiffror före öppningen hamnade marginellt lägre än väntat. Dollarn tappade något efter statistiken.

Vid 14-tiden, en halvtimme innan handeln på New York-börserna drar i gång, var terminen för Dow Jones Industriindex ned 0,1 procent medan terminerna för det bredare S&P 500 och teknikinriktade Nasdaq hade ökat 0,2 respektive 0,3 procent.

I Dow Jones pressade fortsatt kursnedgång för flygplanstillverkaren Boeing. Boeing-aktien, som är största bolag i Dow Jones, var ned ytterligare 3 procent efter ett fall på drygt 5 procent dagen före.

Bland övriga aktier gick sportkedjan Dicks Sporting Goods ned 7,5 procent i förhandeln efter ännu ett kvartal med sjunkande resultat och försäljning.

På måndagen steg börserna i New York på bred front, Dow Jones industriindex slutade 0,8 procent upp, S&P 500 på plus 1,5 procent och Nasdaq Composite med 2,0 procent.

Asienbörserna följde upp med en stark utveckling med stöd av förnyad optimism om att Storbritannien ska kunna undvika en hård brexit. I Europa låg dock ledande börser på lätt minus på eftermiddagen undantaget Londonbörsen som noterades på uppsidan.

På råvarumarknaden oljepriserna avancerat ytterligare en knapp procent och även basmetallpriserna har tagit ett steg uppåt. I kväll publiceras statistik över amerikanska oljelager från branschorganisationen American Petroleum Institute, API.

Under tre veckor, fram till 30 mars, är tidsskillnaden mellan Sverige och USA en timme mindre än i vanliga fall eftersom USA redan ställt om till sommartid.

Affarsvarlden

Related posts

lämna en kommentar