Den största positiva överraskningen


Äntligen måndag och återigen dags att hylla spelarna som stått ut under den gångna veckan och lyfta fram andra händelser på- och vid sidan av isen som är värda en plats i strålkastarnas ljus.

Veckans lag #21

Målvakt:

Justin Pogge RögleFoto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån /

När Rögle säkrade sin första slutspelsplats på 25 år var Justin Pogge en vägg och stoppade 37 av 38 skott han fick emot sig. Stod i Rögles båda segermatcher under veckan.

Bubblare: Markus Svensson Färjestad

Backar:

Jesse Virtanen Färjestad (2)Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN /

Seriens poängmässigt bästa back står för toppinsatser i match efter match. Enormt skicklig att leverera distinkta och bra passningar. Offensivt har han inga övermän i serien och med tre nya poäng under veckan är han nu på en femteplats i totala poängligan.

Erik Gustafsson Luleå (5)Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN /

Luleå bara vinner och vinner och har seglat upp som en given guldfavorit. En stor del av förklaringen är det stabila och strukturerade spelet över hela banan. Individuellt har man flera toppar där Gustafsson återigen stod för en dominant vecka.

Bubblare: Jesper Pettersson Djurgården, Jonathan Pudas Skellefteå 

Forwards:

Daniel Zaar RögleFoto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN /

Daniel Zaar spelar i en av seriens bästa kedjor med Ted Brithén och Leon Bristedt. Har fått ett rejält uppsving efter en rätt blek säsong med Malmö i fjol. Stod under den gågna veckan för fem poäng varav tre mål på tre matcher. Har ett fruktat skott som han ofta och gärna använder.

Oskar Steen Färjestad (2)Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN /

Sett över hela säsongen är Steen den största positiva överraskningen vid sidan av Djurgårdens Emil Bemström. Steen står som alltid numera för ett stenhårt arbete och eftersom han är bättre tränad än tidigare är han ett större hot och orkar trycka sig från hörnorna in mot mål.
Svarade för fyra poäng under veckans tre matcher och med det är Steen på en sjundeplats i SHL´s poängliga.

Joakim Lindström Skellefteå (2)Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån /

Man är så enormt bortskämd med Joakim Lindström spel och sett över de senaste tio åren har han ingen överman i SHL. Trots det har Joakim inte varit lika frekvent i Veckans lag som tidigare år men det betyder inte att han haft en svag säsong.
Med fyra poäng varav tre mål under veckans matcher är Lindström given.
Var den enskilt avgörande faktorn i segern mot Djurgården i tisdags när han svarad för ett hattrick.

Bubblare: Patrik Carlsson Frölunda, Jesper Olofsson Färjestad, Jack Connolly Luleå

Coach:

Johan Pennerborn Färjestad (3)Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN /

Ny vecka, nya segrar. Mot Brynäs i tisdags var det aldrig något som helst snack. Stod sedan för två riktigt bra insatser borta mot formstarka Örebro och seriens bästa hemmalag Växjö.
Färjestad var det första laget som lyckats ta med sig samtliga tre poäng från Växjö sedan HV71 vann i Vida Arena den 18e oktober.
Det som sticker ut är i grunden det frejdiga och kreativa anfallsspelet men faktum är att man grundlagt veckans tre segrar via en ramstark defensiv.

* * * * * * * * * * * * *

Veckans… Nollor
Skellefteås Gustav Lindvall höll nollan när Skellefteå krossade Timrå och Luleås Joel Lassinatti nollade Linköping i torsdags.

Veckans… Hattrick
När Skellefteås Joakim Lindström avgjorde mot Djurgården efter straffläggning var det hans tredje mål för kvällen. Dessförinnan hade Lindström även gjort ytterligare ett mål på straff som dock inte räknas i statistiken eftersom det inte var matchavgörande.

Veckans… Junior
Efter en stark vecka med tre mål och en assist så tyder det mesta på att Emil Bemström kommer att vinna skytteligan i SHL. I skrivande stund är hans 23 mål tre fler än vad Färjestad Joakim Nygård gjort som är seriens näst bäste målskytt.
Jag är löjligt imponerad av den säsong som Bemström stått för och återigen en fin vecka av djurgårdsjunioren.
Vid sidan av Färjestads Oskar Steen är han den mest positiva överraskningen i hela SHL.


Veckans… Mest efterläntade
Det har knappast varit någon braksuccé som Axel Jonsson Fjällby stått för sedan han återvände till Djurgården i mitten av november.
På 33 matcher inför lördagens möte med Mora hade Fjällby inte lyckats peta in en enda puck i mål.
Nu släppte det oket från hans axlar och kanske, kanske kan det ge honom nödvändigt självförtroende och lugn att få igång sin produktion.

Veckans… Doldis
Örebro går starkt just nu och en som tagit en större plats är Glenn Gustafsson som i en kedja tillsammans med Christopher Mastomäki och Jordan Bucher (Victor Lodin i lördags) verkligen steppat upp och bidragit med nödvändig bredd. För oss som såg Gustafsson i JVM i fjol kommer detta knappast som någon överraskning utan det som är mer anmärkningsvärt att det tagit sådan tid.

Veckans… Framtidstro
Mora förlängde tidigare Andrew Rowes kontrakt och följde upp det med att förlänga Spencer Abbotts dito den gångna veckan.
Det skickar tydliga singlar till de andra spelare och eventuella värvningar att det finns hopp och tro på vad framtiden kan erbjuda.
I Abbott förfogar Mora över en potentiell poängligavinnare.

Veckans… Comeback
Att Joel Kellman är Brynäs i särklass viktigaste spelare visade han per omgående i sin comeback mot Malmö i torsdags.
Brynäs med och utan Kellman är två helt olika lag.

Veckans… Besked
Timrå har förberett sig på kvalspel sedan en tid tillbaka och har säkerligen därför haft tålamod med Anton Wedin och inte påskyndat hans rehabilitering.
Väl tillbaka i spel sedan skadan han ådrog sig den 30e december behövde Wedin en match (Skellefteå borta) innan han visade vilken klass han håller och stod för ett mål och en assist när Timrå vann över Malmö med 2-1.

Veckans… EKG
Moras resultat den gångerna veckan:
Förlust mot Malmö borta med 7-1, seger hemma mot Växjö med 5-1 och förlust borta mot Djurgården med 7-1. Den formkurvan liknar mer ett EKG-test än något annat.

Veckans… Förlängning
Nej. Inget av veckans tre mot tre spel förtjänar plats i bloggen utan den här gången handlar det om en kontraktsförlängning.
Skellefteå har gjort klart med målvaktstränaren Krister Holm i ytterligare tre år. Holm som redan gjort 13 år i föreningen får sällan de stora rubrikerna men fråga valfri målvakt som han jobbat med under dessa år vad han betytt.
Nu blir Holm kvar i Skellefteå minst tre år till och det är bara att gratulera bägge parter.

Veckans… Mål

https://twitter.com/Sannylindstrom/status/1104847927581835270

Veckans… Moviestar
Jag vet att det pågår en nödvändig diskussion kring att skydda målvakterna men den debatten grumlas en aning när Färjestads Markus Svensson förstärkte och slängde sig.
Vi får fortsätta kämpa mot filmningar och förstärkningar.
Intervjun med Svensson signerat Anders Fredriksson är fullkomligt briljant.

Veckans… Roadlaker

https://twitter.com/RoadLaker/status/1104399878619316224

* * * * * * * * * * * * *

Vill ni vara med och påverka veckans lista.
Hör av er på antingen Twitter eller Facebook.

Tack för att ni tog er tid

@Sannylindström

 

expressen

Related posts

lämna en kommentar