Dalibor Doder tillbaka i svensk handboll


2005 lämnade Dalibor Doder IFK Ystad för spanska Tuesco. Han har sedan dess spelat i BM Aragón, Ademar León och GWD Minden.

Nu har 39-åringen skrivit på för en svensk klubb – men han återvänder varken till Lugi, där slog igenom eller IFK Ystad. I stället går han till lokalkonkurrenten IFK Ystad. 

Att få hit en spelare som Dalibor betyder oerhört mycket för oss. Dalibor är en irrationell spelare som kommer göra alla spelare ett snäpp bättre. Han tillför väldigt mycket rutin och erfarenhet som passar bra in i vårt lag. Dessutom är han en stor bolltrollare och förhoppningsvis kommer Ystadpubliken att få njuta på läktaren av Dalibors spel, säger Marcus Lindgren, sportsligt ansvarig i Ystad IF, i ett pressmeddelande.

Blev bästa mittnia i VM

Dalibor Doder har gjort 146 landskamper för Sverige, tagit OS-silver i London 2012 och blev utsedd till turneringens bästa mittnia i VM 2011. 

I ett pressmeddelande beskriver han sin glädje över att återvända till svensk handboll – ser fram emot att spela med Kim Andersson. 

– Jag har valt att flytta hem från Tyskland och Minden för att jag tror på YIF och dess verksamhet. Jag känner att jag har mer att ge och vill gärna vara med på YIF:s resa med allt vad det innebär. Det finns en bra mix i laget med gammalt och ungt samt även egna produkter och invärvade spelare som kan göra något riktigt bra tillsammans. Att både Anders (Persson) och Kim (Andersson) spelar i laget betyder såklart också väldigt mycket. Jag ser verkligen fram emot kommande säsong och hoppas mycket på framtiden både för mig själv och YIF, säger Dalibor Doder i ett pressmeddelande. expressen

Related posts

lämna en kommentar