Carnegie: Sälj smyckesbolaget | AffärsvärldenCarnegie sänker sin rekommendation för Pandora till sälj från behåll.

Riktkursen sänks till 325 från 360 danska kronor.

Det framgår av en analys som släpptes på måndagen.

Sänkningen motiveras i stor utsträckning av tesen att bolagets tillväxt i Kina har mattats rejält.

“Pandoras tillväxt i Kina verkar mattas, trots fallande parallellimport, lägre priser och lätta jämförelsetal”, skriver Carnegie i analysen.

Investmentbanken hänvisar till data från den kinesiska handelsplattformen Tmall och enligt denna var Pandoas tillväxt på Tmall 57 procent under årets två första månader, klart lägre än under det fjärde kvartalet.

“Om detsamma händer i mars och om Tmalls andel av Pandoras kinesiska intäkter är oförändrad från det fjärde kvartalet, bedömer vi att Pandoras kinesiska tillväxt kommer ha minskat till bara 8 procent i det första kvartalet, ned från 28-33 procent de tre föregående kvartalen och det indikerar att intäkterna via de fysiska affärerna i Kina har kört fast trots ett utökat nätverk”, skriver Carnegie i analysen och konstaterar att datan från Tmall inte visade samma mönster för Pandoras sektorkollega Swarovski.

Carnegie tror vidare att Europa utvecklas fortsatt mycket svagt för Pandora och banken konstaterar att bolagsledningen har mycket att ta itu med och att den därför behöver prioritera. Butiksnedstängningar kan därför komma att aviseras i ett senare skede, resonerar banken som sänkts sina estimat för vinsten per aktie med 3-6 procent.

Apropå den nya riktkursen om 325 kronor skriver Carnegie att den kan komma att handlas klart lägre än så om rapporten för det första kvartalet bekräftar en avmattning i Kina.

Aktien handlas ned cirka 6 procent till 307 kronor på måndagsförmiddagen.

Affarsvarlden

Related posts

lämna en kommentar