AIK och Garry Nunn krossade Oskarshamn – bjöd på målfest


Oskarshamn stod för en rivig start och hade flertalet möjliga målchanser. Men bara ett mål gick in bakom AIK:s målvakt Erik Källgren. Det var AIK som stod för en målfest på Hovet och norska ligans före detta målkung Garry Nunn briljerade med ett hattrick.

– Det var fantastiskt, alla (målen) kändes bra. Ett hattrick känns alltid bra, men första målet var nog det bästa. 

Målkungen hyllar fansen

Garry Nunn möttes av firande gester och ovationer när han lämnade den andra perioden i pausvilan. Han hyllade publiken efter kvällens match.

– Våra supportrar är de bästa, jag kan inte beskriva känslan vi får på bänken när de startar. Det är så lätt för oss att spela match efter match när publiken är så här.

– Det var fantastiskt, alla (målen) kändes bra. Ett hattrick känns alltid bra, men första målet var nog det bästa. Våra supportrar är de bästa, jag kan inte beskriva känslan vi får på bänken när de startar. Det är så lätt för oss att spela match efter match när publiken är så här. 

19-åringen släppte in fem mål

Någon som där emot inte var glad efter matchen var 19-åriga Adam Åhman som skulle försvara Oskarshamns målbur. Han släppte in fem mål totalt, som ledde AIK till sin seger.

– Det känns tufft, som målvakt vill man ge sitt lag chansen att vinna och det kände jag att jag inte gör i dag, säger Åhman.

– På en del av målen känner jag att jag hade kunnat göra bättre. När man släpper in fem mål är man inte nöjd som målvakt. Vi vet att AIK är ett bra lag och jag känner inte att jag kommer upp med min topp-prestation och det hade krävts om vi skulle ha haft en chans att vinna mot dem. 

”tycker inte att vi kan klandra honom”

Den unga målvakten fick ta sig an ett stort ansvar genom att försöka trycka undan Garry Nunn och AIK-gänget som stormade på. Enligt Oskarshamns sportchef Per Kenttä var det rätt val att ställa Åhman i mål.

– Jag kan inte säga att det var fel eftersom Åhman har haft bäst statistik i hela ligan. Ibland är det dagar som inte riktigt stämmer och jag tycker inte att vi kan klandra honom för att vi förlorade i dag. AIK är ett bättre lag i den här matchen så vi får steppa upp till nästa match.

Matchen slutade 5-1 till AIK.

Publiksiffra: 5732expressen

Related posts

lämna en kommentar