Dif vinner derbyt på straffar


Det var en jämn historia på Tele 2 arena mellan Djurgården och Hammarby där båda lagen hade lägen men inte kunde få in bollen i mål. Matchen gick således till förlängning efter 0-0 efter 90 spelade minuter. Inte heller där lyckades något av lagen göra mål och straffar fick avgöra derbyt.

Redan i den andra minuten fick Hammarbys anfallare Nikola Djurdjic ett läge där han dock sköt skottet rakt på Djurgårdens målvakt Per Kristian Bråtveit. 

Efter elva minuter försökte Djurgårdens nyförvärv Mohamed Buya Turay ta sig in i straffområdet. Han fintade och ramlade. Hammarbyspelarna menade på att det var en filmning och anfallaren fick även ett gult kort för just filmning av domaren Glenn Nyberg. 

Djurgården med det hetaste läget

I den 40:e minuten fick Djurgården ett superläge när de kom tre mot två. Jesper Karlström spelade in bollen centralt till Niklas Bärkroth, som klackade den till Jonathan Ring ute till vänster. Ring sköt direkt men över ribban.

Efter drygt 55 minuter spelade fick Hammarby en snabb kontring av på högerkanten via Alexander Kacaniklic som slog ett inlägg mot Mads Fenger på första stolpen men det slutade med en hörna. Och lite senare i den andra halvleken hade Kevin Walker ett läge med ett distansskott som Blazevic tvingades sträcka ut rejält på till hörna. 

Mållös förlängning 

I förlängningen var det ganska chansfattigt och inte heller där kunde lagen göra mål. Allting avgjordes på straffar. 

Första straffen slog Kevin Walker där han halkade och bollen tog i stolpen. Även Jeppe Andersen missade sin straff när han sköt bollen över för sitt Hammarby. 

– Det blir lite blankt. Fan oflyt. Men spelar i ett sjukt jävla bra lag i att slå straffar. Skulle lägga den mitt i mål men halkar, säger Walker efter matchen i C More. 

Djurgården tog sedan ledningen efter en säker straff av Fredrik Ulvestad  och därefter klev Nikola Djurdjic fram. Per Kristian Bråtveit kunde dock rädda hans straff och blev stor matchhjälte i straffläggningen. Sedan kunde ännu en norrman kliva fram i högerbacken Aslak Witry som satte dit den avgörande straffen och Djurgården vidare till semifinal.

– Tänker du för mycket när du ska slå straffen så går den inte mål. Det är egentligen en rätt enkel uppgift du har som straffläggare. Du ska få bollen förbi målvakten och då tänker du inte så mycket, säger Witry.

Hade du bestämt dig var du skulle slå den?

– Nej, jag såg på målvakten var jag skulle slå den.

Det måste ha varit en fördel att slå straffarna framför Djurgårdsklacken?

– Ja, det är ju det. Det var väldigt viktigt för oss, så det var kul.

”En demon på straffar”

Efter matchen menar Kevin Walker att Djurgården var det bättre laget och att den nya målvakten från Norge Per Kristian Bråtveit är bra på att rädda straffar. 

– Vi gör en jäkligt bra match där vi dominerar större del av den. Jag tycker vi står för en bra fotboll och oerhört nöjd, säger han till C More.

Han fortsätter och utvecklar hur straffläggningen var. 

– PK kliver fram. Han är en demon på straffar. Han är klass, säger Walker.

 Matchhjälten Per Kristian Bråtveit hyllar bland annat fansen efter matchen inför straffläggningen. 

– Jag var väldigt säker när jag kom till målet och hade fansen bakom mig.

– Det var inte en sån bra straff. Men fan så skönt det var, säger han. expressen

Related posts

lämna en kommentar