Charlotte Kalla om chansningen i tremilen i Holmenkollen


Ebba Andersson stod för en imponerande avslutning i Holmenkollens tremil, och blev trea. 

Men länge såg det ut att vara en annan svenska, Charlotte Kalla, som gick mot en pallplats. 

Vid det sista skidbytet valde Charlotte Kalla att inte utnyttja skidbytet – utan tog i stället upp jakten på loppets tvåa Natalja Neprajeva, på egen hand. 

Där bakom jagade Ebba Andersson och Ingvild Flugstad Östberg, och snabbt kunde det konstateras att duon med fräscha skidor gick bättre än Kalla. 

Inne i stadion var Östberg och Andersson ikapp, och Kalla fick svårt att hänga på. 

– Vid skidbytet får jag höra att norskorna skulle byta skidor, så då tänkte jag att jag gör en chansning där. Det var min möjlighet till att våga gå för en pallplats, men det höll ju inte. Man måste våga, jag hade inte så mycket att förlora i totalen i världscupen om jag blir trea eller femma, säger Kalla. 

Charlotte Kalla struntar i skidbytet

Foto: SVT

Charlotte Kalla: ”Det gick inte”

Hur snabbt märker du att du tappar mot de andra?

– Jag försökte mest bara ha fokus framåt och hålla ett bra tempo. Jag hade lite för lite fäste kvar för att kunna åka avslappnat och lite sämre glid utför, men jag längre inte för mycket ögon bakåt. Men vid stadion var de ikapp, och då är det lite kämpigt. Det är ändå två av världens bästa skidåkare, att åka med halvtaskigt material mot deras nya fräscha grejer, det gick inte. 

Det blev till slut en femteplats för 31-åringen. Nästa helg väntar tävlingar på hemmaplan i Falun.

– Jag tar med mig att formen är god. Det är speciellt att köra en tremil, man har lite halvhårt tempo under lång tid. Nästa helg i Falun blir det verkligen att gå lite mer offensivt under de tio kilometrarna som är, det känns som att grundformen kan leva vidare. 

 

LÄS MER: Vinterstudion i SVT – allt om vinterns sändningar

LÄS MER: Världscupen i skidor 2018/19 – allt du behöver vetaexpressen

Related posts

lämna en kommentar