Efter första säsongen med restaurang – i sommar bjuder eventföretaget upp till dans i VårvikVårvik brygga kommer att öppna restaurangen ungefär när sommarlovet börjar, något exakt datum är inte spikat ännu.

– Vårvik är en fin destination som vi vill göra mer tillgänglig för båtfolk, säger Jens Lidberg som är operativt ansvarig för företaget Wind Event.

Det var i fjol som företaget tog över verksamheten med restaurang, kafé och kiosk i Vårvik. De kör också med sina ribbåtar från Gävle till Vårvik. Ett stort arrangemang var också tornerspel på ängen vid två tillfällen.

– Vi kör på ett år till i Vårvik, det var kul och man kan inte ge upp på en gång.


I oktober 2018 arrangerades en medeltidsdag med tornerspel i Vårvik. Frida Olsson och Rebeca Carlander visade bågskytte från häst.

Jens säger att han själv haft en dröm om att jobba i en restaurang och i somras fick han verkligen chansen.

– Man körde båt ena dagen och stod i baren nästa, säger han.

Jens säger att han alltid har upplevt Vårvik som en trevlig utflyktplats med både klippor och sandstrand. Därför var det ingen tvekan när de fick möjligheten att bedriva verksamhet där.

Lista: Här är sommarens alla badplatser i Gästrikland

Planen för sommaren är att göra Vårvik mer välkomnande för båtfolk. En annan förhoppning är att få till ett samarbete som ger besökare möjlighet att lättare ta sig till Vårvik med buss.

Planerna för sommaren håller de fortfarande på att skissa upp, men några klara punkter finns.


Vårvik från ovan. Bild: Vårvik Brygga

Jens säger att just dans har efterfrågats, så minst en kväll kommer det att bli en stor danstillställning.

– Vi återinför Vårviksdansen, åtminstone för en kväll.

Därutöver blir det också att bli några matkvällar, andra kvällar musik med trubadur.

– Vi kommer att ha några stora event för allmänheten. Ett av dem är dansen och precis som förra sommaren så arrangerar vi ett midsommarfirande, säger Jens.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar