Antonssons målform räddade Malmö FF


Malmö FF tog ledningen i träningsmatchen hemma mot Kalmar när Eric Larsson skickade in 1–0 redan efter sex minuter.

Inför 861 åskådare inne på Stadion kvitterade Kalmar sedan efter paus på straff sedan Johan Dahlin dragit ner Isak Magnusson.

Med 20 minuter kvar säkrade dock Malmö FF segern.

Kalmars back Fidan Aliti drog ner Carlos Strandberg, MFF fick straff och Aliti sitt andra gula kort i matchen.

Straffen tog Marcus Antonsson hand om.

En aningen speciell straff för den tidigare Kalmar-anfallaren Antonsson.

– Jag har slagit en miljon straffar på Lucas (Hägg Johansson) på träning i Kalmar. Så jag tänkte att det alltid är ledigt i krysset, så det var ett enkelt beslut. Han vet ju hur jag brukar slå dem, säger Antonsson om det avgörande straffmålet han dundrade in via ribban.

– När det touchar ribban är det inte mycket marginal om det studsar in eller ut, men det kan man skita i när den sitter i krysset. Det var gött.

Antonsson i bra målform

På läktaren på Stadion satt två skadade anfallare (Guillermo Molins och Markus Rosenberg) och en nyvärvad (Jo Inge Berget) och Marcus Antonsson startade – precis som i samtliga cupmatcher – som anfallare tillsammans med Carlos Strandberg.

– Vi börjar hitta det mer och mer. Det är inte bara med boll utan också hur vi jobbar i press och så. Det känns mer och mer naturligt för varje match nu, säger Marcus Antonsson.

Hur viktigt är det för dig att göra mål? 

– Jätteviktigt. Nu har jag gjort mål i rätt många matcher i rad så det är skönt att bygga vidare på det, säger Antonsson och syftar på att han gjort fyra raka matcher mot svenskt motstånd.

MFF:s tränare Uwe Rösler var nöjd med matchen och blickade framåt.

– Framför allt första 30 minuterna är jag nöjd med. Nu väntar Norrköping och Alkmaar. Jag ser fram emot de två matcherna, då behöver vi visa lite mer, säger Rösler om de två kommande matcherna som båda spelas på bortaplan.expressen

Related posts

lämna en kommentar